Wednesday, March 23, 2011

Cobaan....

Tajuk entri cam dialog P.Ramlee dalam cerita Pendekar Bujang Lapok..Tapi entri kali ni xde kaitan langsung dgn cerita beliau.Cek nak habaq kat ampa suma pasai cobaan yang aku lalui minggu ni.Ahad lepas ktorg plan utk shooting iklan.Iklan tu adalah projek mini untuk subjek Advertising semester ni.So,sebelum shooting kita kena la buat storyboard dulu.Tau x storyboard tu ape? Ala,yg lukisan kartun & bila kena shooting kita kena wat pergerakan refer to the storyboard la..Ok,go to the cobaan..hehe


Cobaan 1 :
Abis je kelas terus sewa kereta nak g ke taman utk shooting..Pusing punye pusing tersesat plak..Cmne boleh sesat dalam KB ni..huhu..Around one hour gak la sesat..Then stop jap kat Proton Servis utk tanya bro yg kerja kat situ..Rupanya taman tu dekat je..Ni la org cakap,malu bertanya sesat jalan..Awal2 xnak tanya,kan dah sesat..hehe..


Cobaan 2 :
Hari ke-2 shooting kat Jalan Bayam KB..Ktorg shooting kat sebuah rumah yg berkonsepkan ala Inggeris.Rumah tu milik Nina's auntie.Kali ni x sesat sbb ktorg follow je kereta Nina.Tapi on the way balik,sampai je kat Universiti Malaya Nilam Puri,kereta ktorg yg di-drive oleh Firah tiba2 tersedut,abis minyak plak ! Masa tu dah pukul 12.15 tengah hari..Fikir punye fikir,Firah suruh aku call Eady,our classmate utk mintak tolong.Nasib baik mamat tu boleh tolong.Kalau x,menangis la ktorg tepi jalan tu.Dah la cuaca hujan hari tu,Wawa plak ada klas pukul 12.30..Sabor jela Kak Limah ooiii... 


:: Muka boring tunggu penyelamat datang ::

:: Wawa yg risau dah lewat nak g klas ::

:: Tu dia,Kapten Lalat dah sampai naik Nouvo ::

:: Penyelamat membebel tuduh ktorg x isi minyak dulu ::

Sori la bro,ktorg dah isi minyak tapi xtau la nape minyak tu cpt kering plak..hehe...Ape2 pom,tq sooo much sbb tolong ktorg..Balasannye,ktorg dah isi balik minyak dlm tong tu & akan datang ktorg belanja makan k :)

Cobaan 3 : 
Selasa,our class kena present something about product.Aku pilih utk present produk Bio Oil..Benda dah ada,present jela,x payah kena beli something yg lain kan..Berdebar punye pasal,aku x present pom on that day..Duduk dalam kelas ada aircond,sejuk..Keluar klas je kena cahaya matahari,lega..Sbb tadi sejuk yg amat..hehe..Balik rumah sewa terus basuh kain,washing machine terletak kat belakang rumah..Tiba2,hujan plak..So,aku kena tempias hujan.Petang tu badan rasa lain macam je.Malam tu plak,terus demam..Alahai,sampai hari ni aku demam..Nasib baik Wawa bagi aku panadol & my room mate,Su pom ade belikan panadol & nasi tengah hari td..Aku x larat dah nak bangun.Sekarang bila telan ubat & larat nak  bangun,terus update blog ! hehe... I miss my Incik Blog :)

:: Muka demam,abaikan latar blkg yg brsepah tu ::


:: TQ sbb sudi baca blog ni ::
:: Feel free to drop ur comment :) ::



3 comments:

  1. i ase u demam coz blik tu besepah..haha!
    tak shoutmix 1 yank kat tepi..

    ReplyDelete
  2. elle : dh sihat dh..hehe
    miss arale : haha...xdela syg...perubahan cuaca kot..ececece....hehehe

    ReplyDelete